© Rootsville.eu

David Rodriguez & The Rhythm Chiefs (NL)
tiltle: Rise and Shine
music: Blues
release: oktober 18, 2024
distribution: CRS
promotion: Hans Broere Promotion

© Rootsville 2024


David Rodriguez (1952-2015) is een singer-songwriter die op het einde van de 90-tiger jaren met de hulp van Ad Meurs naar Nederland kwam te verhuizen maar helaas in 2015 kwam te overlijden. David was de zoon van Mexicaanse immigranten die in Houston TX kwam op te groeien en mede door gitarist Ronnie Levine in contact kwam met de muziek van een Townes Van Zandt en een Lucibnda Williams.

Deze 'Rise and Shine' werd even voor zijn heengaan op genomen in studio 'Heimbreker' in Haarlem, dit met aan zijn zijde de 'Rhythm Chiefs'. Alle negen originals zijn van de hand van David Rodriguez, nummer die je wel terug meenemen naar Texas zoals te horen is op 'The Lonesome Drover'. Fijne country Americana om even bij weg te dromen.

Een nummer als 'Ballad Of The Snow Leopard And The Tanqueray Cowboy' hoort dan weer bij zijn ouder werk en dank zij zijn schorre klankkleur klinkt dit nummer meer intenser dan ervoren. 'Lucky Ole Me' is er eentje om de country tour mee op te gaan en met 'South Holland Woman' krijgen we een relaas van een ontluikende relatie die hij nog wist te kennen net voor zijn laatste adem werd uitgeblazen. Afsluiten doen David Rodriguez & The Rhyhtm Chiefs op dit album zeer intens met 'Ballad Of Wanda Jewel'. Eentje waarop 'The Rhythm Chiefs' met Danny van’t Hoff, Rafael Schwiddessen en Van Dusty Ciggaar wel veel ruimte krijgen.

tracks:

  1. Wonder How It Feels
  2. The Lonesome Drover
  3. Ballad Of The Snow Leopard And The Tanqueray Cowboy
  4. Lucky Ole Me
  5. South Holland Woman
  6. Visions Of Europe
  7. Ballad Of The Western Colonies
  8. The Friedens Angel
  9. Ballad Of Wanda Jewel